Express Exclusief

De PAREL Express is dagelijks te boeken voor gezelschappen tot 45 personen of tot 50 kinderen. U huurt de trein à € 85,00 per uur met een minimumbedrag van € 285,00. Klik hier voor de beschikbaarheid.

U kunt tevens gebruik maken van een professionele stads- of natuurgids tegen een meerprijs à € 75,00. Locaties, consumpties en/of andere (culinaire) zaken zijn in overleg te regelen.

Inbegrepen in de Express Exclusief zijn de chauffeur, brandstof, begeleider, verzekeringen en aan- en wegrijd tijden. De trein biedt een aantal plekken voor rolstoelen en rollators.

Express Exclusief voor bruiloft - Bruidsboeket op trein

Fotografie Angela Kiemeneij / bloemen Belle Rose Oisterwijk

De PAREL Express bij Raadhuis Oisterwijk

Aanvullende mogelijkheden

De PAREL Express voor uw eigen event

De PAREL Express staat ook klaar voor diverse evenementen en sociaal-maatschappelijke projecten*. U kunt de trein boeken voor activiteiten voor uw eigen bedrijf en ook voor familie aangelegenheden. Informeer naar de mogelijkheden.

Een enthousiaste club vrijwillige chauffeurs laat u met plezier de omgeving van Oisterwijk zien. De PAREL Express’ route voert u langs de mooiste bezienswaardigheden van Oisterwijk zoals de bossen, vennen en het pittoreske centrum van dit oude stadje.

Als u de PAREL Express wilt huren:

 • De trein is dagelijks te huur, uitgezonderd op zondagen tussen 15 juni en 15 september (tijdens de Zomertoer) en na 18 uur (exclusief de Culinaire tour)
 • Voor maximaal 45 volwassenen of 50 kinderen
 • Het tarief is € 85,- per uur met een minimum van €285,-
 • Begeleiding van een professionele stads- of natuurgids bedraagt € 75,-

Wat krijgt u:

 • Een enthousiaste chauffeur
 • Brandstof voor de trein
 • Een begeleider
 • Verzekering voor de tour
 • Aantal plekken in de trein is voorbehouden aan personen met een rolstoel en/of rollator. Maximaal twee grote elektrische rolstoelen of maximaal 3 gewone rolstoelen. Aantal rollators is geen probleem.
 • Honden zijn welkom, mist aangelijnd. Kleine honden graag op schoot.

In overleg stemmen we de route, tussenstops, consumpties en/of andere (culinaire) zaken met u af. Informeer naar de vele mogelijkheden!

*Speciaal tarief PAREL Express

Sociaal-maatschappelijk organisaties uit één van de vier kernen van Gemeente Oisterwijk kunnen gebruik maken van 30% korting op de standaard ritprijs. Om een kortingsvoucher te ontvangen stuurt u ons:

 • Een kopie uittreksel van de inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel
 • Vermelding van de gewenste rit-datum

naar het e-mailadres: info@onsoisterwijk.nl.

Binnen enkele dagen ontvangt u een kortingscode welke u invoert in stap ‘betaling’ van ons boekingssysteem.

Toeristentreintje naar Oisterwijk

Geschiedenis van de PAREL Express

Iets meer dan zestig jaar geleden bracht busonderneming Pevio een toeristentreintje naar Oisterwijk. Deze toeristische attractie behoorde bij de naoorlogse groei van toerisme en recreatie in Oisterwijk. De trein, genaamd de Oisterwijk Express, trok door het centrum, van en naar de Oisterwijkse bossen en de recreatieve locaties zoals de Gemullehoeken, Rommeldam, het Natuurtheater, Groot- en Klein Speijck, het hertenkamp, hotel De Rosep, Scheibaan en uiteraard naar het VVV-huisje op De Lind.

Pevio reed met de trein ook langs de in 1954 opgerichte midgetgolfbanen aan de Vennelaan. Precies die locatie werd decennia later de thuisbasis van een nieuw initiatief; de Oisterwijk Express. Met ondernemerschap en inzet van vrijwilligers kwam de toeristentrein opnieuw in het straatbeeld van Oisterwijk, inclusief gids die tijdens de rit vertelt over diverse interessante en leuke wetenswaardigheden.

In 2019 neemt Stichting Ons Oisterwijk het initiatief over en gaat zij de trein breed inzetten voor diverse doelgroepen en activiteiten.
Bij een nieuwe start hoort ook een nieuwe naam en de trein wordt omgedoopt tot PAREL Express. Verwijzend naar de recreatieve slogan: Oisterwijk, Parel in het Groen. Passend bij de doelstellingen van de PAREL Express: “Verbindt mensen in en met Oisterwijk”.

De PAREL Express bij Raadhuis Oisterwijk

Check beschikbaarheid PAREL Express

Boek uw activiteit

Laden...
Hoe werkt het

U reserveert de activiteit waaraan u wenst deel te nemen. U komt vervolgens in de betaalmodule om de activiteit af te rekenen. Daarna ontvangt u een bevestiging van uw reservering.

De PAREL Express:

“Verbindt mensen in en met Oisterwijk”

Neem met ons contact op als u vragen heeft

Akkoord met het privacybeleid*: